onsdag 17. mars 2010

Tilbake til Dragvoll. Luskende rundt etter det riktige rommet. Det riktige rommet dukker ikke opp, man spør noen, nærmere bestemt en vaskerinne, eller det heter vel vasker i disse språkbevisste tider. Det jeg begynte å lure på var hvem som hadde makt i denne situasjonen. Vaskerinnen eller studinen, kanskje maktrelasjonen oppløste seg?

3 kommentarer:

  1. Haha...kjenner meg igjen i den situasjonen.

    SvarSlett
  2. Ja, du kan nå få sagt det! Vaskerinne og studine, det var tider, det! Jeg husker i min fortid som journalist rundt 1980 og redaktøren måtte ha ny medarbeider i trykkeriet. Det var 5 år siden kvinneåret, og du vet hvordan det var, eller det vet du kanskje ikke, du som er så ung. Nåvel: Redaktøren skulle ha medarbeider og annonserte etter "pakkerske". Uten å beskrive stillingen nevneverdig, bortsatt fra at det var en jobb i et hyggelig og kollegialt miljø, fikk med tittelen kunngjort at dette var en underbetalt deltidsjobb med ubekvem arbeidstid og som dermed passet best for kvinner.

    SvarSlett
  3. Det er viktig å ta ut litt tanker med sånn ikke-faglig skriving. Da jeg jobba på HINT i fjor, laga jeg en tekstsamling der førskolelærer-studentene fikk skrive noveller og andre artige tekster der de ikke skulle vurderes og veies og kreves referanser i! Du skriver godt
    :)

    SvarSlett